פיתוח אפליקציות לאנדרואיד
שתי מערכות ההפעלה השכיחות ביותר בעולם, הן מערכת ההפעלה של מכשיר האייפון (מערכת קוד סגור) הנקראת IOS ונתמכת ע״י חברת אפל, ומערכת ההפעלה של אנדרואיד (מערכת קוד פתוח) המופצת ע״י חברת גוגל. שתי הפלטפורמות חולקות את רוב שוק הגולשים וחובבי האפליקציות בארץ ובעולם כולו. לכל פלטפורמה יש את היתרונות והחסרונות שלה. אם רק לא מזמן פיתוח אפליקציות לאנדרואיד היה בחיתוליו, היום כמעט כל אפליקציה שיוצאת בהתאמה לאייפון, מופצת גם באנדרואיד אך בגרסה מעט שונה.
השונה והדומה בין השתיים
השוני בין השתיים בא לידי ביטוי בכלים ובשפת התכנות אשר שונה בתכלית זו מזו. בשונה מפיתוח אפליקציות לאייפון, פיתוח תוכנה לאנדרואיד מתבצע במערכת פשוטה, בעלת ממשק ידידותי ואינו מוגבל במחשב ספציפי. בנוסף, פיתוח אפליקציות לאנדרואיד מתבצע על ידי שימוש בקוד פתוח, מה שמעניק למפתחי התוכנה אין ספור אפשרויות במהלך פיתוח ובניית אפליקציה לאנדרואיד. כמו כן, בעוד תכנית המפתחים של חברת אפל, דורשת תשלום של 99$, פיתוח תוכנה לאנדרואיד מתבצע בעלות של רק 25$, אשר ישולמו רק במידה והאפליקציה תצא לאוויר. גורמים שונים מובילים להחלטה הסופית בבחירת האפליקציה אותה אנו רוצים לפתח. הבחירה אם לבצע פיתוח אפליקציה לאנדרואיד או לאייפון קשורה ברובה לסוג אפליקציה. יש אפליקציות שמטרתן לענות על צורך כלשהו, אפליקציות המתאימות לרשתות חברתיות, אפליקציות חינמיות ועוד. בכדי לדעת באיזו פלטפורמה כדאי לבחור מומלץ להבין את ההבדלים העיקריים בין פיתוח אפליקציות לאנדרואיד לבין פיתוח לאייפון.
- גודל המסך – בניית אפליקציה לאנדרואיד יכולה להתבצע על מגון רחב של מכשירים, בעוד בנייה לאייפון מתבססת על מספר מצומצם של מסכים.
- שפת התכנות – בעוד פיתוח אפליקציה לאנדרואיד מתבצע לרוב באמצעות ג׳אבה, אשר נחשבת לשפה פשוטה וחכמה במיוחד, פיתוח לאייפון מתבצע באמצעות אובג׳טיב סי, הנחשבת לסביבת פיתוח משולבת ודורשת הבנה עמוקה בתחום. כמובן שאפליקציה המיוצרת באמצעות שפה זו מתאימה רק לפלטפורמות תוצרת חברת אפל.
- קהל היעד- פיתוח אפליקציות לאנדרואיד ולאייפון, מחייב מאתנו להכיר את קהל היעד אליו מיועדת האפליקציה. במצב בו קיימת התאמה לשני הממשקים, כדאי לקחת בחשבון פיתוח אפליקציה לאנדרואיד ולאייפון גם יחד (כמובן שכאן עניין התקציב חייב לעלות).
פיתוח אפליקציות לאנדרואיד, זה לא מסובך אך דורש סופר מקצועיות
למרות השוני הרב בין שתי הפלטפורמות, פיתוח אפליקציות לאנדרואיד מזכיר באופן כזה או אחר פיתוח אפליקציות לאייפון. אמנם המערכת בה המתכנת מבצע בניית אפליקציה לאנדרואיד, נחשבת לפשוטה יותר לתפעול ולעבודה, אך גם בפלטפורמה זו יש חשיבות רבה לידע, למקצועיות, ליצירתיות ולגמישות שבמתכנת.
מהם השלבים העקריים הנדרשים בבניית אפליקציה לאנדרואיד?
- חשיבה על מטרת האפליקציה והצורך עליו היא עונה – פיתוח אפליקציות לאנדרואיד מחייב גיבוש מלא של הרעיון המקורי, וביצוע כל ההתאמות העיצוביות והטכנולוגיות.
- בניית תכנית עסקית ואסטרטגיה מובנית.
- אפיון האפליקציה – שלב האפיון כולל בתוכו את ההגדרה הטכנית של האפליקציה, כלומר איך היא תופעל בזמן אמת, מה יהיה הממשק שלה ואיך ייראה כל עמוד באופן כללי.
- בניית סקיצה – שלב זה מאפשר לנו להבין איך האפליקציה תיראה מבחינה ויזואלית, וכאן זה הזמן לבצע שינויים.
- תכנות האפליקציה על פי השפה המתאימה.
- בדיקת תקלות ואישור האפליקציה.
- העלאת האפליקציה לאוויר.
- קידום ושיווק האפליקציה בחוץ.
לסיכום, אמנם מדובר בתכנה קטנה, אך כניסה לעולם האפליקציות ללא גיבוש תכנית מסודרת המלווה בעבודה לפי שלבים, עלול להוביל לכישלון האפליקציה. לכן, בתהליך פיתוח אפליקציות לאנדרואיד ולאייפון גם יחד יש חשיבות בשימת דגש על כל הפרטים, מעקב אחרי כל השלבים ושמירה על ראש פתוח. בחרו בחברה המתמקצעת בפיתוח אפליקציות למובייל, בעלת ניסיון וביקורות טובות .